#نمایشگاه_کتاب
چاپ دوم ِ کتاب عاشقانههای شیرکو بیکس با عنوان " عاشق شدن در ساعت بیستوپنج " به ترجمه فریاد شیری توسط انتشارات سرزمین اهـورایی در سیامین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه میشود. عاشق شدن در ساعت بیست و پنج در برگیرندهی حدود 40 شعر عاشقانه از شاعر فقید کرد شیرکو بیکس است که به همراه مصاحبهی اختصاصی فریاد شیری با این شاعر پس از اتمام 1100 نسخه از چاپ اول اکنون به تجدید چاپ رسیده است.. اشعار کتاب زبانی ساده و بیتکلف دارند و فریاد شیری که خود از شاعران معاصر است با شناختی که به زبان کردی دارد این اشعار را ترجمه و به زیبایی به زبان مقصد برگردانده است. شیرکو بیکس، فرزند فایق بیکس، در سال 1940 میلادی در شهر سلیمانیه کردستان عراق متولد شد. پدرش از شاعران مطرح شعر کلاسیک کُردی بود و زمانی که شیرکو هشت ساله بود به دیار باقی شتافت.
در سال 1964 میلادی، شیرکو به پیشمرگان شورشی کُرد پیوست و مبارزه با رژیم بعث صدام را آغاز کرد. در این سالها او در ایستگاه رادیویی مبارزان کُرد فعالیت میکرد.
اولین مجموعه شعر شیرکو در سال 1968 میلادی و با عنوان « مهتاب شعر » منتشر شد. در همین سال یعنی زمانی که 28 ساله بود با دخترعمویش ازدواج کرد و فصل تازهای در زندگی هنری و خصوصیاش آغاز شد.
در سال 1970 میلادی همراه با دیگر شاعران و نویسندگان هم نسلیاش، با انتشار بیانیهی « روانگه » ضرورت تحول در شعر کُردی را مطرح کردند و این سرآغازی شد، در جهت پایهریزی ادبیات مدرن کُرد.
شیرکو در سال 1974 میلادی توسط رژیم بعث دستگیر و به « رُمادیه » تبعید شد. امّا همچنان با سلاح شعر به مبارزهاش ادامه داد و تقریباً هر دو سال یک مجموعه شعر منتشر میکرد و دست به تجربههای تازه میزد.
در سال 1984 میلادی، دوباره به مبارزان و چریکهای کُرد پیوست و مبارزهاش را با رژیم بعث صدام، در کوهستان از سرگرفت.
در سال 1986 میلادی، مجموعه شعر « آینههای کوچک » را منتشر کرد که مورد توجه قرار گرفت و به جرأت میتوان گفت که بهترین شعرهای کوتاه او را در همین کتاب میتوان یافت.
در سال 1987 میلادی، موفق به دریافت لقبِ « شهروند افتخاری فلورانس » از سوی کمیتهی حقوق بشر ایتالیا شد و نیز در همین سال برندهی جایزهی « توخولسکی » در کشور سوئد شد. و این بهانهای بود برای سفر شیرکو به اروپا.
در سال 1991 میلادی از اروپا به کردستان بازگشت. پس از سرنگونی رژیم بعث صدام و استقلال کردها، شیرکو در سال 1992 میلادی به عنوان نماینده مردم به پارلمان راه یافت و نیز عهدهدار وزارت فرهنگ کردستان شد. امّا یک سال بعد، از این سمت کنارهگیری کرد.
و چند سال بعد، مؤسسه انتشارات « سَردَم » را در سلیمانیه راهاندازی کرد و تا پایان عمرش در همین مؤسسه به کار نشر کتاب مشغول بود و در فعالیتهای فرهنگی هنری اقلیم کردستان همکاری میکرد در سال 2001 میلادی نیز موفق به دریافت جایزه شعر « پیرمرد*» شد.
شیرکو بیکس تا پایان زندگیاش که در مرداد ماه 1392 اتفاق افتاد، حدود چهل کتاب منتشر کرد و بی شک او پرکارترین شاعر کُرد به شمار میرود...
از شعرهای کتاب:
واگن
میدانم هرچه پیش برویم
به هم نمیرسیم
مثل ریل راهآهن موازی
به هم نمیرسیم.
امّا عزیزم
حتی اگر از خط جدا شویم
واگن دلهامان واژگون میشود
و آنگاه میبینی
تنها چند نامه،
چند شیشه عطر،
چند دیدار،
و چند بوسهی عشق و دلداریمان
در آن میمیرد!
دومین چاپ از کتاب عاشق شدن در ساعت بیست و پنج / عاشقانههای شیر کو بیکس با ترجمهی فریاد شیری در فروست شمارهی 11 شعر جهان انتشارات سرزمین اهورایی با گرافیک و طرح جلدی از مجید ضرغامی باز نشر شده است و در سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در غرفهی ناشر واقع در سالن 2 راهرو 4 عرضه خواهد شد..